Boeddhisme

Ik ben geboren in het zuidelijke deel van Europees-Rusland, in de stad Astrakhan. Deze stad, oorspronkelijk een Mongoolse kanaat, nam in 1333 deel uit van de Gouden Horde kanaat die opgericht was door de kleinzoon van de bekende Mongoolse veroveraar Dzjengis Khan. Nomaden, Westelijke Mongolen (Kalmyken) brachten het Tibetaanse Boeddhisme in de regio. In 1771 heeft de Russische tsarina Katerina de Grote van de Kalmyken kanaat een Russische provincie gemaakt. Ondanks de monopolie van de Russisch Orthodoxe kerk werd het Boeddhisme gerekend tot de zogenaamde "tolerante" religies. Na de Russische revolutie in 1917 kwam de communistische partij aan de macht die het Boeddhisme in de regio ging uitroeien. In 1931 is op bevel van Joseph Stalin tot collectivisatie besloten. De boeddhistische kloosters werden gesloten, de religieuze teksten verbrand en alle monniken naar de werkkampen in Siberië gedeporteerd. Daar wachtte hun hetzelfde lot als die van de Tibetaanse monniken in de werkkampen van  het communistische China.

Onder Sovjet-bewind werden honderden tempels vernietigd. Gelukkig is er één overgebleven. In het dorp Rechnoe in de buurt van Astrakhan staat een boeddhistisch klooster met de naam The Khoshutovsky Khurul (Хошеутовский хурул). The Khoshutovsky Khurul werd in 1814 -1818 gebouwd door Prins Tyuman van de Khoshut stam om de participatie van Kalmyks cavalerie in de oorlog van 1812 te eren.  The Khoshutovsky Khurul wordt momenteel gerestaureerd.

Het boeddhistische klooster The Khoshutovsky Khurul in 1838
 
 
Onder Sovjet-bewind, in de jaren dertig van de vorige eeuw, werd The Khoshutovsky Khurul gebruikt als kinderopvang, een school, een club en in de jaren vijftig als graanschuur. In de jaren zestig had een locale Communistische collectieve boerderij voor haar schuur bakstenen nodig. Daarom werden de linkse en rechtse torens en galeries van het klooster voor bakstenen uit elkaar gehaald om er een schuur voor koeien van te kunnen bouwen.
 
De overgebleven voorkant zonder de linkse & rechtse torens en galeries
 
 
Het boeddhistische klooster The Khoshutovsky Khurul in 2008 (de zijkant)
 
 
Het dak van het klooster was gemaakt van koper. Het werd uit elkaar gehaald en gestolen door dieven.
 
 
Zo ziet het klooster er van binnen uit:
 
 
In 2009 begon men aan de reconstructie van het klooster.
 
 
Het klooster in 2011
 
 
De eerste diensten in het klooster.
 
 
Boeddhistische Sanga
 
 
Meer foto's (externe links):
 
De eerste diensten | De laatste foto's | De binnenkant | Op de kaart
Google afbeeldingen | Vroeger | Ruines | Vandaag
Fotoalbum 1 | Fotoalbum 2
 

 

Er zijn geen producten in deze categorie.
www.philippeizmailov.nl © 2018