Geldzorgen

Geldzorgen

Geldzorgen

Geldzorgen bestaat uit een financieel probleem en de emotionele beleving daarvan. Je financieel probleem is een feit. Je emotionele beleving is je reactie op dat feit. Hierna ga ik uitleggen hoe je je geldzorgen kunt verminderen.

Een financieel probleem

Een financieel probleem is op zichzelf slechts een deel van je geldzorgen. Het is heel belangrijk om voor je geest dit feit zo inzichtelijk en helder mogelijk te maken.

Volg de volgende stappen:

Stap 1. Maak je financiële situatie inzichtelijk. Het moet een schilderij voor je geest worden. Wat zijn je inkomsten? Wat zijn je uitgaven? Wat houdt je per maand over? Wat kom je tekort? 

Stap 2. Wat is het probleem precies? Wat is het ergste wat kan gaan gebeuren? Daar zullen hoogstwaarschijnlijk verschillende scenario's voor zijn.

Stap 3. Maak een actieplan voor elk scenario. Welke stappen kun je ondernemen om uit geldnood te komen? Het is zeer belangrijk dat je elk scenario op papier zet. Maak nu van zo’n scenario een tekening. Bijvoorbeeld: Door geldprobleem moet je afstand van je geliefde auto doen. Teken jezelf en je auto. Nu komt het allerbelangrijkste moment. Vraag jezelf; wat voel ik nu? Welke emoties roept het in mij op?  Dat zijn die nare emoties die voor je (geld)zorgen verantwoordelijk zijn. Noteer deze nare emoties. Die heb je straks voor je trauma-meditatie (MBTT) nodig.

Emotionele beleving

Uit mijn ervaring kan ik zeggen dat een financieel probleem minder zwaar telt als de beleving daarvan. Het zijn de emoties die het probleem zo zwaar en donker maken. Als je bij de wortel van die nare emoties komt, ontdek je je angst. Een angst om te verliezen, een angst om te falen, een angst om het verminderde welzijn van je dierbare(n), etcetera.

Uiteindelijk besef je dat, hoe erg je financiële problemen ook mogen zijn, jij niet dood zal gaan. Je hebt je actieplan voor elk scenario gemaakt. Je weet wat je moet of kunt gaan doen. Maar waarom blijf je piekeren en je zoveel zorgen maken?

Uit mijn eigen ervaring weet ik dat mijn zorgen uit twee bronnen komen. Dat zijn mijn nare emoties uit het verleden en mijn onzekerheid over de toekomst. Mijn onzekerheid over de toekomst wordt als het ware gevoed door mijn nare emoties. Mijn onzekerheid is net als een in de brand gestoken oliebron, het blijft branden zolang de olie in de bron aanwezig is. Die brandende olie vertegenwoordigt mijn nare emoties uit het verleden die hun uitweg zoeken. Of kort samengevat, het vuur van mijn onzekerheid blijft branden zolang de olie van mijn nare emoties in de put van mijn verleden aanwezig is.

Met de trauma-meditatie (MBTT) kun je je nare emoties uitdrijven. Dit zal je geldzorgen verlichten. Lees meer over de trauma-meditatie in het boek “Mijn weg naar geluk”

Download e-book "ONTDEK MIJN GEHEIM VAN BESPAREN":
 
  1. Hoe bespaar ik op gas en elektra?
  2. Hoe bespaar ik op TV, internet en bellen?
  3. Hoe bespaar ik op verzekeringen en leningen?
  4. Hoe bespaar ik door slim in te kopen? 50% rendement?
  5. Hoe bespaar ik met een minimum inspanning 1.000 euro?
  6. Wil jij dit echt weten?
  7. Wil jij 1.000 euro per jaar extra te besteden hebben?
 
Onthul mijn geheim van besparen! Koop dit e-boek nu en verdien 1.000 euro terug!
 
19,95 euro
 
Er zijn geen producten in deze categorie.
www.philippeizmailov.nl © 2018