Goed voelen

Goed voelen

De weg naar “Goed voelen” begint met een zelfonderzoek naar je eigen innerlijke emotionele wereld. Hoe ziet je wereld van binnen eruit? Wat staat er in de weg naar het “Goed voelen”? In mijn geval ontdekte ik al gauw een stapel van nare emoties die als een betonblok in de weg naar mijn “Goed voelen” lag. Zodra ik mijn “stapel” had opgeruimd, ontstond vanzelf een grote innerlijke ruimte die zich geleidelijk vulde met het “Goed voelen”.

Alle emoties die je als onplezierig of naar ervaart, kun je als nare emoties beschouwen. Denk aan verdriet, boosheid, jaloezie, onrust, angsten etcetera.  Hoe worden de nare emoties in ons opgeroepen? Iemand doet iets, of zegt iets, of je denkt ergens aan en opeens krijg je een nare emotie, of misschien zelfs meerdere. Waar komen ze vandaan? Deze nare emoties hebben vaak hun wortels in je eigen verleden. Ze zijn net als zaadjes die gepland zijn door een nare ervaring(en) in de zachte grond van je onderbewuste. Door de tijd heen zijn de zaadjes gaan groeien, gevoed door soortgelijke nare ervaringen. Denk aan ervaringen uit je verleden die je in verband kunt brengen met je nare emotie(s). Deze nare ervaringen, voor je onderbewuste in feite (kleine) trauma’s,  zijn verantwoordelijk voor je nare emoties. Ze zijn steeds op zoek naar een uitweg door zich met bepaalde situaties te associëren.

Een simpel voorbeeld. Soms ontmoet ik iemand die meteen irritaties en boosheid bij mij oproept, zonder dat hij iets doet. Hoe komt dat? In dit geval komt het door het zeer brutale gedrag van iemand anders uit mijn verleden die toen enorm veel irritaties en boosheid bij mij heeft opgeroepen. Mijn hersenen associëren deze ervaring met de persoon die ik in het heden heb ontmoet. Beide personen hebben iets gemeenschappelijks waardoor ik een enorme irritatie en boosheid voel. Mijn nare emoties zijn als het ware door mijn nare ervaring uit het verleden ‘’vastgelopen’’. Ze zijn blijven “hangen” in die ervaring in de vorm van een beeld (herinnering) die bij mij elke keer opnieuw nare emoties oproept.

Het is gelukkig heel goed mogelijk gebleken om terug naar die nare ervaring te gaan om mijzelf van mijn vastgelopen emoties te “bevrijden”. Daarmee zijn ook mijn irritaties en boosheid verdwenen voor die persoon in het heden. Op dezelfde manier kunnen verdriet, schaamte, onzekerheid, angsten, jaloezie en andere emoties ‘’bevrijd’’ worden.

In mijn boek vind je een uitgebreide uitleg van het verborgen mechanisme achter de nare emoties. Ook wordt er duidelijk uitgelegd hoe je je nare emoties kunt ‘’bevrijden’’ via de zogenaamde Trauma-programmering. De Trauma-programmering is een simpele manier om zelf een nare ervaring te kunnen verwerken.

Vaak zijn wij ons lange tijd niet bewust van onze nare ervaringen uit het verleden. Simpelweg omdat wij ze niet meer kunnen herinneren doordat we ze verdongen hebben. Dat was in mijn geval zo. Ik liep met mijn nare emoties rond en gaf iedereen de schuld zonder dat ik mij ervan bewust was dat de bron van die nare emoties vanuit mijn eigen nare ervaringen uit het verleden kwamen.

Hoe kom je achter die bron? Hoe kom je achter je nare ervaringen die zich achter je nare emoties verschuilen? Dat kan nu succesvol gedaan worden met de Trauma-hunting. Met de Trauma-hunting kun je zelf op een zeer eenvoudige wijze in je onderbewuste gaan vissen naar de nare ervaringen uit je verleden. De Trauma-hunting en de Trauma-programmering zijn onderdelen van een eenvoudige zelfhulptechniek: Mindfulness Based Trauma Treatment  (MBTT).

Lees meer over  Mindfulness Based Trauma Treatment  (MBTT)

Auteur: Philippe Izmailov

Er zijn geen producten in deze categorie.
www.philippeizmailov.nl © 2018